Verder op succesvolle koers: Erima groeit voor het derde jaar op een rij

Verder op succesvolle koers: Erima groeit voor het derde jaar op een rij

24. februari 2017

ERIMA-eigenaar Wolfram Mannherz blikt terug op het beste jaar uit de geschiedenis van ERIMA. Deze zag zijn onderneming in 2016 met een plus van bijna 11% krachtig groeien en stijgen naar een recordomzet van 65 miljoen. Daarmee groeit de onderneming voor het derde jaar op een rij met meer dan 10%.

“We hebben alle reden tot vreugde: ERIMA is in alle landen duidelijk gegroeid en daarmee sterker als nooit tevoren”, zegt Wolfram Mannherz. Er zijn diverse redenen voor de bovengemiddelde groei: De in 2016 gelanceerde teamsportlijn RAZOR 2.0 zorgde voor een waanzinnige verkoopstart en kan uitgroeien tot de meest succesvolle ERIMA teamsportlijn. Ook op voetbalgebied hield de populariteit van de ERIMA Hybrid voetbalserie aan: de ERIMA-wereldprimeur werd op alle markten enthousiast ontvangen en is met een omzetgroei van meer dan 50% uitstekend.

Bovendien droegen de in de publiciteit staande sportsponsoringen en de uitstekende uitlevercapaciteit van 99% over het gehele jaar, tot de omzetgroei bij. Dit alles leidde in 2016 niet alleen tot talrijke onderscheidingen, maar ook tot een hele belangrijke beslissing voor de toekomst. Met het startschot voor het nieuwe “Home of Teamsport” in Kirchentellinsfurt wordt de koers bepaald voor de verdere, succesvolle toekomst van ERIMA. De eerste bouwfase is een hypermodern centraal magazijn, wat het huidige uit zijn jasje gegroeide magazijn in Pfullingen, moet gaan vervangen.

Wolfram Mannherz vooruitblikkend op het jaar 2017: “Het eersteklas 2016 resultaat geeft aan dat we op de goede weg zijn. Met het nieuwe magazijn zijn we nog beter op de toekomst voorbereid”. Ook de signalen uit de markt zijn positief: De nieuwe teamline Club 1900 2.0 wordt door de sportvakhandel goed ontvangen en sluit naadloos aan bij het succes van de Razor 2.0 lijn.

ANDERE ONDERWERPEN

Dealers zoeken

We zijn dicht in jouw buurt!